A fűtés környezettudatos?alternatívája: az elektromos kazán

Sokan a fűtésrendszerük korszerűsítésekor, gázkazán csere esetén szembesülnek azzal, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok miatt a kéményrendszert is át kell alakítaniuk, így az elvégzendő munkálatok költsége várhatóan meghaladhatja az 1 millió forintot. Az elektromos árammal ⚡️ történő fűtés (a magasabb egységnyi energiára jutó ár esetén is) kitűnő alternatívája lehet a gáz kiváltásának. Napelemes rendszerrel kiegészülve ez a fűtési lehetőség, hosszú távon akár gazdaságosabb is lehet a felhasználónak– a környezettudatosságról nem is beszélve.
Az elektromos kazán kialakításához bővítheti meglévő elektromos hálózatát, de bármilyen jelenleg elérhető, hagyományosnak számító fűtőrendszert könnyedén átállíthatunk elektromos fűtésre. Fontos kihangsúlyozni, hogy megfelelően kiépített elektromos hálózatra lesz szükség, hogy ki tudjuk használni a kazánok adta hasznos funkciókat. Érdemes figyelni a tervezéskor, hogy jól szigetelő nyílászárókkal, és jó szigeteléssel rendelkezzen a fűtendő ingatlan. Az elektromos kazánok működése automatikus, tárolást nem igénylő fűtőanyagú rendszer és a hozzá kapcsolt termosztátokkal az összes helyiségben az igényeknek megfelelően szabályozható a hőmérséklet. Az elektromos kazánok is tartalmaznak a gázkazánokhoz hasonlóan minden fontos biztonsági elemet: a biztonsági szelepet, az automata légtelenítő szelepet és a hőmérséklet határolót is.

További előnyei:

  • minimális a karbantartási igénye,
  • nincs szükség kéményre, így az elektromos kazán telepítése során nincs szükség kéményseprői szakvéleményre, engedélyre, és évenkénti kéményseprői vizsgálat sincs
  • az elektromos kazán zajszintje nagyon alacsony,
  • környezetbarát ?: működése során nem keletkezik por vagy korom, vagy bármilyen más környezetkárosító égéstermék,
  • energiahatékonysága szinte ?%-os: a működéséhez szükséges összes áramot hővé alakítja ♻️

A FIX Gázszerviz Kft vállalja egyes elektromos kazánok üzembe helyezését,(elsősorban a Ferroli LEB, Renova..stb) garancia időn belüli-, és túli szervizmunkáit ?, fűtésrendszerek kialakításának tervezését.

?‍?☎️ 06 20 467 4475, 06 30 181 8000

Hívás
Cím