Gázkészülékek éves karbantartása – Miért fontos?

Ahogy autóink éves szervízelése vagy légkondicionálóink éves tisztítása, úgy gázkészülékünk folyamatos éves karbantartása is nélkülözhetetlen. Ennek ellenére sokan csak halasztgatják a szakszervízek, karbantartók kihívását, pedig a meghibásodott készülékek nagy bajokat, sőt komolyabb baleseteket is okozhatnak! Ahhoz, hogy lássuk ennek fontosságát összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat a gázkészülékek karbantartásával kapcsolatosan.

 

Fontos tudnunk, hogy miért is van rá szükség, hogy legalább évente ellenőriztessük készülékünket. A szakszervíz általi éves karbantartások több szempontból is előnyösek számunkra, ugyanis ahhoz, hogy a legjobban és a leghatékonyabban működjön a készülékünk ez elkerülhetetlen. Egy ilyen karbantartás során a készülék tisztítása mellett a készülék maximális hatásfokát is visszaállítják, ami akár már egy éves működés során is sokat változik. Mivel a gáz minősége is folyamatosan változik, ezért ezt a készülékkel újra kell kalibrálni. Ha ezeket elvégzik a készülékünkön, akkor az nem fog többet fogyasztani, akár még a számlából is lejjebb faraghat valamennyit.

 

A karbantartást évente ajánlott megcsináltatni, emellett fontos, hogy még a fűtési szezon előttre kérjünk időpontot. Ezzel elkerülhetjük, hogy a fűtési szezon kellős közepén jöjjön egy nem várt leállás vagy meghibásodás, így nem kell hideg éjszakákat eltöltenünk.

 

Fontos az is, hogy ne feledkezzünk meg a garanciáról és annak érvényesítésének feltételeiről sem. Általában 1-2 év garanciát adnak készülékünkre, mely a lejárta után meghosszabbítható további 1-2 évre. Ez idő alatt fontos a karbantartás, melyet szervíz által igazolni kell, ugyanis sok helyen csak úgy tartják érvényesnek. A készülék vásárlásakor kapott papírokat – legfőképp a számla és garancia papír – mindenképpen rakjuk el. Sokszor a garancia úgy marad érvényes, ha a készülékünket évente ellenőriztetjük egy szakszervízzel.

Hívás
Cím